L'ESTRUCTURA A L'ARQUITECTURA. L'EXPERIČNCIA PROFESSIONAL DE ROBERT BRUFAU
 
Demarcació de l'Ebre
COAC Demarcació de l'Ebre
-       

La Demarcació de l'Ebre del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya organitza una exposició, acompanyada d'una sèrie de conferències, sobre l'obra professional de l'arquitecte Robert Brufau i Niubó, un "especialista en estructures" en el sentit literal de la paraula, que pot oferir una visió molt particular de l'Arquitectura a partir de les seves experiències constructives.

 

Robert Brufau ha col·laborat freqüentment amb la majoria dels grans arquitectes del nostre país, gairebé sempre des de la construcció, com a projectista de les estructures dels seus edificis. Ha treballat en un bon nombre de les obres més emblemàtiques de l'arquitectura catalana dels darrers 25 anys, fins al punt d'haver participat, des de l'estructura, en més d'una trentena d'obres guardonades amb el Premi FAD. Recentment, l'any 1996, li fou entregat un Premi FAD honorífic per la seva trajectòria professional al servei de l'Arquitectura. L'any 1997 va obtenir un dels premis Nacionals de Cultura de la Generalitat, per la recuperació estructural de les Golfes de la Pedrera i per la rehabilitació dels seus terrats (casa Milà, 1909, A. Gaudí).

 

L'exposició es vertebra al voltant de les solucions estructurals que el seu autor considera entre les més satisfactòries de la seva vida professional, ja sigui per la importància dels edificis als que serveixen, ja per la seva dificultat intrínseca. Es presenten trenta-set obres, tot i que la darrera d'elles està triada entre aquells edificis que mai foren construïts.
En paral·lel s'ha previst una conferència que ampliï, des d'un punt de vista bàsicament didàctic, els aspectes més destacats dels edificis escollits, relacionant, en paral·lel, la seva estructura amb la d'altres obres d'interès similars.

 

L'exposició, oberta al públic en general, es podrà visitar del dijous 30 de gener al dijous 27 de febrer de 2003, a la Seu del Col·legi d'arquitectes de Catalunya-Demarcació de l'Ebre, al carrer Ramon Berenguer IV, 26, pral. de Tortosa.

 

Cicle de conferències:

Dijous 30 de gener de 2003

  • Solucions estructurals atípiques per resoldre programes funcionals complexos.
  • Els límits del raonable en la consolidació estructural dels edificis.

Dijous 6 de febrer de 2003

  • Intervencions estructurals en el patrimoni arquitectònic (la Pedrera, el parc Güell...)
  • Recuperació del patrimoni industrial català.

Dijous 13 de febrer de 2003

  • Estructures en edificis poliesportius singulars (pavelló del Joventut de Badalona, pavelló del Casademont-Girona...)
  • Instal·lacions esportives amb interès estructural.

 

Cada conferència es divideix en dues sessions, la primera a les 19:00h i la segona a les 20:20h

 

adreça

Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Demarcació de l'Ebre

Ramon Berenguer IV, 26 - principal
43500 Tortosa
Tel.: 977 44 19 72
Fax: 977 44 14 04

Exposició oberta
de dijous 30 de gener a dijous 27 de febrer de 2003

Horari
de dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h i dijous de 17:00h a 20:00h

Lloc:
Seu del COAC Ebre

Organitza
COAC Ebre